Sådan vedligeholder du dit møbelstof (gratis download) og lidt om det gode gamle håndværk.

Møbelstof af høj kvalitet er som udgangspunkt lavet til at kunne holde til dagligdagens brug i mange år. Når en kunde kommer til mig og får estimeret en pris på en ompolstring, så ved de fleste godt, at rigtigt godt møbelstof - som minimum - koster mange hundrede kroner. En misforståelse kan derfor indimellem være, at det måske ville kunne betale sig at spare penge på stoffet. Det kan det ikke. Den største udgift til en ompolstring af det møbel er ikke materialerne, men derimod timelønnen til møbelpolstreren. Og hvorfor nu det?

Møbelpolstring af antikke møbler skal efter min mening foregå efter de gamle teknikker. Der er mange arbejdslag i det gamle møbelpolstringshåndværk og derfor mange arbejdstimer i at udføre en traditionel ompolstring. Resultatet af det store arbejde er et møbel der holder i mange år.

Også kommer vi frem til møbelstoffet.....

Alt det gode håndværk kræver et godt stykke møbelstof der kan "leve" fremadrettet med dit møbel i mange år. Måske skal dit møbel gå i arv til de næste generationer?

Hos en professionel møbelpolstrer vil du kunne få råd og vejledning til at vælge det rigtig møbelstof til din stol. Der skal tages højde for stil og hvilket brug dit siddemøbel skal bruges til. Hos mig kan du låne møbelstofprøver med hjem, efter vi har taget en snak om dit møbel på mit værksted.

Når møblet så er blevet ompolstret, så får jeg ofte spørgsmålet "hvordan vedligeholder jeg stoffet?" Ja det kommer an flere ting, bl.a. på materialet stoffet er lavet af. Jeg lagt dokumentet "Vedligeholdelsesvejledning Møbelstof" fra en af mine stofleverandører Kvadrat Textiles. Det kan du frit downloade.


Og husk at du viser respekt for dit trofaste gamle møbel - for vores kulturarv - og for miljøet når du lader dit møbel ompolstre i gode materialer og brug af det gode gamle håndværk, som har bevist sit værd igennem århundreder.


Tak fordi du læste med her. Stil gerne spørgsmål og del gerne indlægget, hvis du kender andre der kunne finde det interessant at vide lidt mere om hvordan man passer bedst på sine møbler.

Vedligeholdelsesvejledning Møbelstof
.pdf
Download PDF • 75KB

72 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle