Da jeg skulle polstre en stol for 1. gang....


....der vidste jeg endnu ikke, at jeg skulle ende som udlært traditionel møbelpolstrer. Jeg var bare vild med indretning- flytte om på mit værelse til langt ud på natten- male en væg med en svamp - sy nye gardiner - det hele fordi jeg havde forstillet mig at mit værelse ville se meget bedre ud på den måde, ja du kender det jo nok :-) Ligesom så mange andre så ville jeg gerne selv prøve at ompolstre en stol. Jeg gik ikke på kursus, men gik selv bare igang...det var et større arbejde end jeg havde forestillet mig, men jeg var drevet af forvandlingen af møblet. Nu kunne det blive HELT som jeg gerne ville have det, og det blev stolen. Jeg har desværre ingen fotos af stolen, det tænkte jeg ikke over.

...Men hvorfor nu al den snak om tiden hvor jeg hjemmeompolstrede en stol? Jo det skal jeg fortælle, de tanker fra dengang er dukket op igen, fordi jeg dengang (som nu) var vild med blomstret stof, og jeg ledte da også med lys og lygte efter et stof, hvor der var blomster og påfugle på. Det var ikke nemt at finde for mig. Sidenhen har jeg fundet det på det engelske cretonner. De smukke hørcretonner fra Sanderson og nu har jeg endelig også fået nye kollektionsbøger fra William Morris. De er lige landet på værkstedet i dag, Og ja mit hjerte hoppede lige et par gange af glæde, da jeg åbnede pakken med dem. Kom ned og kig og se hvad de gør ved dig :-) Jeg har taget et par fotos som viser lidt af kollektionerne og lagt dem op herunder. Det er ikke kun stof i lækker tung hørkvalitet, men også bomuld og en lækker tæt og kort velour.

William Morris 1834-1896:

Engelsk kunstner, filosof, digter, politisk teoretiker og en af de mest indflydelsesrige personer i Art & Crafts bevægelsen via sit firma Morris & Co. Her lavede han en lang række at eksklusive tekstiler og tapet, som i dag videreføres. Nogle af hans produktioner bliver reproduceret med respekt for de originale designs.

#Morris #WilliamMorris #Cretonne #Møbelpolstring #Møbelstof #Møbelpolstrer #Blå #Blue #Upholstry #Blomster #Personligindretning #Historie #ArtsCraft #Købmøbelstof

36 visninger0 kommentarer